Badem Ezmesi

Evde Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?

Evde badem ezmesi

Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?

Ülkemizde Akdeniz ikliminin görülmesi sayesinde birbirinden lezzetli ve çeşitli tarım ürünlerinin yetiştirilmesi mümkün. Badem de ülkemizde yetiştirilen ve oldukça sevilen bir kuruyemiş çeşididir. Ülkemizde bazı bölgelerde yetişen badem üretimi ülkemiz için yeterli üretim miktarı sağlamadığından badem daha çok yurt dışında ithal edilmektedir. Sağlıklı badem ezmesi yapmak için ise biz Alune markası olarak ise ezme yapmak için yerli ürünleri tercih etmekteyiz.

Sağlık açısından birçok faydası bulunan badem kuruyemişler içerisinde olmazsa olmazlardandır. Çiğ olarak tüketilse de daha çok kavrulmuş şekilde müşterilere sunulmaktadır. Badem tüketimi için son yıllarda yapılan çeşitlerden bir ise ezmedir. Badem ezmesi sağlıklı olması ve şeker ilavesiz olarak üretilmesi ile birçok kişinin dikkatini çekmektedir. Yine fıstık ve fındık ezmesi gibi lezzeti de dikkat çekecek düzeydedir. 

Badem ezmesi herkesin rahatlıkla kullanabileceği lezzetli bir üründür. Burada badem ezmesinin lezzetini arttıran tabii ki doğal ve yerli üretim bademler ile ezmenin yapılmış olmasıdır. Sağlıklı badem ezmesi yapımı için öncelikle kaliteli ve kimyasal ilaçlara maruz kalmamış bademlerin bulunması gerekir. Alune markası olarak badem ezmesi üretiminde dikkat ettiğimiz en önemli detay kullandığımız ürünlerde herhangi bir kimyasalın olmamasıdır. 

Evde badem ezmesi yapımı aslında fıstık ve fındık ezmesi gibi oldukça basittir. Tabi bu ezmelerin yapımında da bahsettiğimiz gibi taze ürünlerin kullanılması gerekir. Badem ezmesi yapımı için bir de bademlerin yeterli miktarda kavrulmuş olması önemlidir. Eğer badem yeterince kavrulmamışsa yağı iyi çıkmaz, fazla kavrulmuş ise ezmenin tadı acı olabilir. İşe bu noktada badem ezmesi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey kullandığınız bademlerin taze olması ve yeterli miktarda kavrulmuş olmalarıdır. Alune olarak biz bu iki detaya önem vererek market raflarında sizlere ulaştırılmak üzere en kaliteli ve lezzetli badem ezmelerini üretmekteyiz. 

Badem ezmesi tarifi

Evde Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?

Evde badem ezmesi nasıl yapılır derseniz aslında bunun için kaliteli bir bademe ve güçlü bir rondoya ihtiyacınız olacaktır. Ezme yapmak için bademi rondo içerisine ekleyin. Önce düşük ayarda çalıştırın daha sonra ise bademler parçalandıkça rondonun ayarını yükseltin. Bademler parçalandıkça içerisindeki yağı ortaya çıkacaktır. Eğer badem taze değilse ve yeteri kadar kavrulmamış ise yağı çıkmaz. Buda ezme yapmanızı zorlaştırır. Badem ezmesi istediğiniz kıvama gelene kadar rondodan çekebilirsiniz. 

Evde badem ezmesi yapmak isterken dikkat etmeniz gereken detaylardan birisi de iyi bir rondoya ihtiyacınızın olmasıdır. Badem sert yapılı bir kuruyemiştir ve parçalanması oldukça zordur. Zaten taze değilse yağı da fazla çıkmaz. Eğer siz ezme yapmak için rondonuzu zorlarsanız ve bademin yağı çıkmaz ise o zaman rondonuz bozulabilir. Biz fabrikalarımızda badem ezmesi yaparken büyük ve güçlü makineler kullandığımız için ezme üretimini kolaylıkla gerçekleştirmekteyiz. Alune Badem Ezmesi market raflarında ve internet sitemizde kolaylıkla bulabileceğiniz bir üründür. Bu lezzetli ürüne ulaşmak için evde kendinizi yormanıza gerek kalmadan sitemizden siparişlerinizi verebilirsiniz.