Neden Osmaniye Yer Fıstığı?
Besin değeri açısından zengin ve yüksek besleyici yağ oranına sahip Osmaniye fıstıkları, Türkiye’nin verimli topraklarıyla ünlü Çukurova bölgesinde, Ceyhan havzasından Osmaniye’nin sulak ve geniş arazilerine kadar uzanan bölgede yetişmektedir. Bu ideal toprak mineralleri ve iklim koşulları, Osmaniye fıstıklarına özel bir lezzet ve kalite kazandırmaktadır.
Osmaniye yer fıstığı tohumları; %45-60 oranında besleyici yağ, %20-30 oranında protein, %18 oranında karbonhidrat ve çeşitli vitaminler içerir. Bu yüksek besleyici yağ oranı sayesinde, Osmaniye fıstıkları hem mutfakta kullanımda hem de çiğ tüketim için ideal ve sağlıklı bir alternatiftir. Üstelik, Türkiye’nin yıllık yer fıstığı üretiminin %40’ını Osmaniye karşılamaktadır ve Türkiye’deki yer fıstığı verimliliği, dünya ortalamasının iki katından fazladır.
Alune olarak Osmaniye fıstıklarının farkını size sunuyoruz!
Markamız Alune, bölgedeki en kaliteli Osmaniye fıstıklarını özenle seçmekte ve üretimden işleme aşamasına kadar her adımda en yüksek kaliteyi sağlamaya çalışmaktadır. Osmaniye fıstıklarından elde edilen Alune ürünleri, besleyici yağ oranı, protein ve vitamin açısından ithal fıstıklara göre daha zengindir. Doğal lezzeti ve sağlıklı yapısıyla, Alune ürünleri sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır.
Alune ürünleriyle Osmaniye’nin eşsiz fıstık kalitesini keşfedin!
Kaynak gösterilen
Comments are closed.